12 Ekim 2024

Kaymakam Selami KAPANKAYA, Turgutlu’da Kaybolmaya Yüz Tutan Zanaatları Ziyaret Etti

By haberyaz Haz27,2024

Kaymakam Selami KAPANKAYA, el emeği ile faaliyet gösteren ve kaybolmaya yüz tutmuş zanaatlardan Çalı Süpürge imalatı yapan Mustafa KİRACILAR’ı işyerinde ziyaret ederek mesleği ile ilgili bilgiler aldı ve çalışmasını izledi.

Mustafa KİRACILAR, mesleği babasından öğrendiğini belirterek 24 yıldır bu işi yaptığını söyledi. Turgutlu’da bu işi yapan tek kişi olduğunu ifade etti.

Kaymakam KAPANKAYA, ziyaretinin ardından 88 yaşındaki Gramafon ve Saat Ustası Nurettin KESGİN’i ziyaret etti ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Saat Ustası Nurettin KESGİN, mesleği doğum yeri olan Samsun-Çarşamba’daki saat ustası Kazım Usta’dan öğrendiğini ve 1971 yılından beri mesleğini icra ettiğini ifade etti. Kendisini saat tamiriyle ilgilenmeye yönlendiren içindeki mekanik aşkı sayesinde mesleği bırakamadığını belirtti.

Nurettin KESGİN, her saatin kendine has özellikleri olduğunu ve tamir ettiği her saat mekanizmasının gizemi çözülecek bir sır gibi merak uyandırdığını söyledi. Antika saatlerin tamiri zor olduğunda ayrı bir heyecan yaşadığını ve uzun süre uğraştığı saatlerden daha çok keyif aldığını belirtti.

Kaymakam KAPANKAYA, Çalı süpürge imalatı ve Gramafon ve Antika Saat tamiri gibi zanaatları el emeği, alın teri ve göz nuruyla devam ettiren sanatkarları ve zanaatkarları önemsediğini belirterek, Turgutlu’da yaşatmaya çalışan tüm sanatkarlara ve zanaatkarlara emekleri nedeniyle teşekkür etti. Ayrıca, kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri icra eden esnaflara destek olacağını ifade etti ve işlerinde kolaylıklar diledi.

Çalı süpürge imalatı yapan Mustafa KİRACILAR, Kaymakam KAPANKAYA’ya nazar boncuklu minyatür çalı süpürgesi hediye etti.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir