11 Ekim 2024

Bursa Jandarma Trafik Okul Müdürlüğü ile İş Birliği Yapılarak Traktör ve Tarım Arabaları Kazalarıyla İlgili Eğitimler Düzenlendi

By haberyaz Haz27,2024

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Bursa Jandarma Trafik Okul Müdürlüğü iş birliğiyle, “Traktör ve Tarım Arabaları Kazaları”nın önlenmesi için Türkiye genelinde görevli jandarma trafik personeline yönelik uygulamalı eğitimler düzenlendi.

Eğitimlerin amacı, jandarma trafik personelinin traktör ve tarım arabalarıyla ilgili kazaların nasıl önlenebileceği konusunda bilgi ve beceri düzeylerini artırmaktı. Eğitimler sırasında, İl Müdürlüğü personeli tarafından kazaların genellikle nasıl meydana geldiği, bu kazaların hangi hatalı davranışlardan kaynaklandığı ve hangi önlemlerle bu kazaların önlenebileceği gibi konular üzerinde duruldu.

Eğitim programı, tarım araçlarının güvenli kullanımını sağlamak ve böylece trafik kazalarını azaltmak amacıyla gerçekleştirildi. Eğitimlerin gerçekleştiği yer ve tarih bilgisi verilmezken eğitimin içeriğinin güvenli sürüş teknikleri, araç bakımı ve trafik kuralları gibi konuları kapsadığı belirtildi.

Bu girişim, tarım sektörünün en büyük sorunlarından biri olan kazaların azaltılması ve böylece hem can kaybının hem de maddi hasarın önlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Eğitimler sonrasında jandarma personelinin edindiği bilgileri sahada uygulamaları ve çiftçilere iletmeleri bekleniyor.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir