14 Ekim 2024

Hububat Hasadı İçin İlçede Hasat Günü Etkinliği Düzenlendi

By haberyaz Haz26,2024

İlçemize bağlı İleği köyünde hububat hasadının başlaması dolayısıyla hasat günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Vali Aydın Baruş, Kaymakamımız Haluk Şimşek, Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, İlçe Protokolü ve çiftçilerimiz katıldı.

Vali Aydın Baruş, etkinlikte yaptığı konuşmada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde orman yangını ve anız yangını riskinin çok yüksek olduğunu vurgulayarak, tüm vatandaşları yangınlara karşı tedbirli olmaya davet etti.

Konuşmaların ardından Vali Aydın Baruş, bir biçerdövere binerek operatöre eşlik etti ve arpa biçti. Artakalan sapları ise traktör kullanarak arkasına takılı makinayla balya haline getirdi.

Hasat etkinliği sonrasında Vali Aydın Baruş, Yalvaç ilçesine geçti ve burada Yalvaç Belediyesi’ni ziyaret etti. Son olarak ise, yakın zamanda tamamlanan Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında incelemelerde bulunan Vali Aydın Baruş, binanın ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir