6 Ekim 2024

Ünlü Eczacı Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu’nu Kaybettik

By haberyaz Haz26,2024

Türk eczacılık camiası, değerli bir meslek büyüğünü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor. Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu, 1984-1989 yılları arasında Türk Eczacıları Birliği’nin 21., 22., 23., ve 24. Dönem Merkez Heyeti Genel Sekreterliği ve 2019-2021 yılları arasında Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

1976 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olan Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu, kariyerine Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda başlamış ve 1984 yılında Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda görev almıştır. 2002-2016 yılları arasında Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanlığı ve 2011-2016 yılları arasında Meslek Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. Emekliliğinin ardından 2016 yılında Yakındoğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Meslek Bilimleri Bölüm Başkanı olarak görev yapmış, 2018 yılında Girne Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekanlığına atanmıştır.

Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu, meslek hayatı boyunca ulusal ve uluslararası alanda çok yönlü çalışmalarıyla eczacılık mesleğine büyük katkılar sağlamıştır. 2013 yılında Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Hizmet Ödülü ve 2020 yılında Türk Eczacıları Birliği Onur Ödülü’ne layık görülmüştür.

Vefat eden Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu’nun cenaze töreni ile ilgili bilgiler daha sonra paylaşılacağı belirtilmiştir. Türk Eczacıları Birliği, merhum Abacıoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm eczacılık camiasına başsağlığı ve sabır dileklerini iletmiştir.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir