5 Ekim 2024

EFES-2024 Tatbikatı Başarıyla Tamamlandı

Türkiye’nin savunma kapasitesini ve uygulama yeteneklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen EFES-2024 Tatbikatı, başarıyla sona erdi. Tatbikat, iki ana safhada gerçekleştirildi. 25 Nisan-8 Mayıs tarihlerinde Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Safhası ve 9-30 Mayıs tarihlerinde Fiilî Atışlı Arazi Safhası olarak düzenlendi.

Tatbikat, Batı Anadolu, Orta Ege, İzmir Körfezi ve Doğanbey Atış ve Tatbikat Bölgesi’nde yapıldı. Millî unsurların yanı sıra 45 farklı ülkeden gözlemci, birlik ve unsurların yer aldığı yaklaşık 11 bin personel tatbikata katılım gösterdi.

Tatbikatın temel hedefleri, teröristle mücadeleden elde edilen tecrübeleri muharebe sahasına yansıtmak ve hibrit harekât ortamını esas almaktı. Ayrıca, meskûn mahal muharebeleri, özel kuvvetlerle gece denizden ve havadan sızma, baskın ve kritik personelin kurtarılması gibi özel operasyonlar da tatbikatın önemli farklılıkları arasında yer aldı.

Tatbikat senaryosu kapsamında, topçu atışları ile desteklenen amfibi harekât icra edilerek hedefler, kara ateş destek vasıtaları, savaş uçakları ve taarruz helikopterleri ile etkisiz hale getirildi.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir