7 Ekim 2024

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Özakalın Ankara’da Ziyaretler Gerçekleştirdi

By haberyaz Haz26,2024

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Özakalın, ziyaretler kapsamında KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ve Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Lojistik Genel Müdürü Tuğgeneral Ahmet Hamdi Ataç ile görüştü.

Ziyaretlerde KOSGEB ve reel sektörün destek talepleri ele alındı. Saim Özakalın, Erzurum’dan bir heyetle birlikte KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu’na, KOSGEB’in genel destekleri konusunda değerlendirmelerini ve reel sektörün beklentilerini iletti. 2014-2020 dönemi AB programlarını bir araya getiren ‘Tek Pazar Projesi’ne Erzurum’un da dahil edilmesinin önemini vurgulayan Özakalın, 2021-2027 mali döneminde 4 milyar avro bütçeli bu programın KOBİ’ler, vatandaşlar ve tüketiciler için iç pazarın iyileştirilmesi gibi önemli hedeflere sahip olduğunu belirtti. Erzurum’un proje kapsamına alınmasının, üretim, ihracat ve istihdam artışına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Milli Savunma Bakanlığı Lojistik Genel Müdürü Tuğgeneral Ahmet Hamdi Ataç ile yapılan görüşmede ise 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 3. Etap’a dahil edilecek alanın sürecinin hızlandırılması için destek talebinde bulunuldu. Bu görüşme neticesinde MSB ile varılan mutabakatların önemine değinildi.

Bu ziyaretler, Erzurum’un ekonomik ve ticari potansiyelinin artırılması, KOBİ’lerin güçlendirilmesi ve bölgedeki girişimcilik kültürünün teşvik edilmesi hedeflerine yönelik olarak gerçekleştirildi. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, şehirdeki üniversiteler ve diğer paydaşlarla işbirliklerini artırarak bölgenin kalkınmasına katkı sunmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir