13 Ekim 2024

Valimiz Sayın Tuncay Akkoyun 30 Şehit için Anma Programına Katıldı

By haberyaz Haz26,2024

Valimiz Sayın Tuncay Akkoyun, Ömerli İlçesine bağlı Pınarcık Mahallesi’nde yaşanan bölücü terör örgütü saldırısında 16’sı çocuk ve 6’sı kadın olmak üzere toplamda 30 masum vatandaşın şehit edilmesinin 37. yılında gerçekleştirilen anma programına katıldı.

Programda, Valimiz şehitlerin aileleriyle yakından ilgilendi ve şehit kabirlerine karanfil bıraktı. Ardından, İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti eşliğinde dua edildi.

Valimiz, burada yaptığı açıklamada, bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırı sonucunda 16 çocuk ve 6 kadın olmak üzere 30 masum vatandaşın şehit olduğunu belirtti. Anma törenine katılanların birlikte dua ettiğini ve bu hain saldırıyı lanetlediklerini vurgulayan Sayın Valimiz, Rabbimden birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylemesini temennisinde bulundu.

Valimiz, vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza verdiği müddetçe hiçbir gücün ve bölücü terör örgütünün hain emellerine ulaşamayacağını söyledi. Ayrıca, vatan, bayrak, ezan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlere rahmet dileyerek, şehit ailelerine şükranlarını iletti.

Anma programına Ömerli Kaymakamı Kerem Türker, Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altundağ, İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Albay Mehmet Büyükalp, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Orhan Kandemir, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gaziler ve Terör Mağdurları Dernek Başkanı Hatice Turan Kandemir, kamu kurum ve kuruluşları amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve vatandaşlarımız da katıldı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir