14 Ekim 2024

Vali Baruş Yalvaç İleği Köyünde Hububat Hasat Gününe Katıldı

By haberyaz Haz26,2024

Vali Aydın Baruş, Yalvaç ilçesine bağlı İleği köyünde düzenlenen hububat hasat günü etkinliğine katıldı. Etkinliğe Yalvaç Kaymakamı Haluk Şimşek, Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul ve çiftçiler de katıldı.

Vali Baruş, burada yaptığı konuşmada hava sıcaklıklarının yüksek olduğu bu günlerde orman yangını ve anız yangını riskine dikkat çekti. Tüm vatandaşları yangınlar konusunda tedbirli olmaya davet etti.

Vali Baruş, konuşmasında “Hasat sezonları çiftçinin bayramıdır. Bu mevsimde çiftçilerimiz ekmiş oldukları hububat ürünlerini toplarlar ve ailelerinin geçimini bu gelirle sağlarlar. Bu yıl kurak geçen hava koşulları nedeniyle bir miktar verim düşüklüğü bekleniyor. Ancak Yalvaç ilçemiz, Isparta genelinde ve Türkiye genelinde ortalamaya göre iyi bir verime sahip” dedi.

Anız yangınlarının önemine de vurgu yapan Vali Baruş, biçerdöver işletmecilerinin kıvılcım sıçramasına karşı tedbirli olmalarını ve hızlı müdahale yapabilecek tanker veya tank bulundurmalarını önerdi. Ayrıca, çiftçilere de yangınlara karşı dikkatli olmaları, tarlalara izmarit atılmaması ve ateş yakmamaları uyarısında bulundu.

Konuşmanın ardından Vali Baruş, bir biçerdövere binerek arpa biçti ve traktör kullanarak balya yaptı. Hasat etkinliğinin sonrasında ise Vali Baruş, Yalvaç ilçesine geçerek Belediye Başkanı Mustafa Kodal’dan ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçede yeni inşa edilen İlçe Emniyet Müdürlüğü binasını da inceleyen Vali Baruş, binanın ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir