13 Ekim 2024

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Açıklama Yaptı: Kamu Zararı İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

By haberyaz Haz26,2024

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan “2017 yılında yapılan sözleşmelerle kamu zarara uğratıldı” iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2017/13 sayılı Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı kapsamında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan anlaşmalarda herhangi bir kamu zararı oluşmadığı ve tüm işlemlerin Sayıştay denetiminden geçtiği ifade edildi.

Açıklamada, Türk Lirasının değerinin korunması ve kamu sözleşmelerinde standardizasyonun sağlanması amacıyla, 683 sayılı KHK kapsamında kamu kurumlarının yabancı para cinsinden yurtiçi ödeme yükümlülüğü olan alacaklarını, borçlunun talebi üzerine 2 Ocak 2017 tarihinde Merkez Bankası tarafından açıklanan döviz alış kurundan, 31 Aralık 2017 tarihine kadar Türk Lirası olarak tahsil edebilmesine imkan sağlandığı bildirildi.

Başvuran tüm yatırımcılarla Hazine alacakları için uygulanan faiz oranı esas alınarak ek sözleşmeler yapıldığı ve tüm borçlulardan alacakların o günün kurundan hesaplanarak zamanında ve eksiksiz tahsil edildiği vurgulandı.

Maliye Bakanlığı, kamuoyunu yanıltmaya yönelik manipülatif açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: Maliye Bakanlığı Resmi Açıklaması.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir