13 Ekim 2024

AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, ulaştırma yatırımlarıyla ilgili açıklama yaptı

By haberyaz Haz26,2024

AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, ulaştırma yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karamık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki sözlerine atıfta bulunarak, “Uzakları yakınlaştırmak, sevenleri buluşturmak, vatandaşlarımıza güvenli, huzurlu ve konforlu seyahat imkânı sunmak amacıyla yaptığımız ulaştırma yatırımlarımızın karşılığını fazlasıyla aldık, alıyoruz” dedi.

Bayram tatilinin 9 gün olmasıyla vatandaşların yoğun bir şekilde seyahat ettiğini belirten Karamık, “Şehirler arası otobüs seferlerinin sayısı 108 bini buldu ve bu seferlerle 3 milyon 782 bin insanımız sevdikleriyle buluştu. Demir yollarıyla seyahat edenlerin sayısı ise 7 milyon 520 bine yaklaştı. Otoyollarımızı kullanan araç sayısı 21 milyonun üzerine çıktı. Asya ve Avrupa’yı birleştiren Avrasya Tüneli’nden bayramın son günü 94 bin 454 araç geçişi oldu. İstanbul, Antalya ve diğer pek çok uluslararası havalimanımız, bayram tatili boyunca yolcu ve uçak seferleri itibarıyla yeni rekorlar kırdı. Aynı başarı Yavuz Sultan Selim ve Orhangazi Köprüsü gibi diğer projelerimiz için de geçerlidir” ifadelerini kullandı.

Karamık, “Millet yol mu yiyecek” şeklinde yatırım karşıtlığı yapanlara da değinirken, “Ülkemizin dört bir köşesini demir ağlarla, yollarla, otobanlarla; viyadük, köprü, tünel, alt geçit ve üst geçitlerle örmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: AK Parti Adana İl Başkanlığı Basın Bülteni

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir