7 Ekim 2024

Bozdoğan İlçesinde Orman Yangınlarına Karşı Bilgilendirme ve Farkındalık Faaliyetleri

By haberyaz Haz26,2024

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ve Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği, Bozdoğan ilçesinde bulunan mesire alanlarında vatandaşları orman yangınlarına karşı bilgilendirdi.

Ülkemizde ve özellikle Bozdoğan ormanlarında geçmiş yıllarda yaşanan yangın felaketlerinin önlenmesi adına farkındalık oluşturmak amaçlı olarak yapılan etkinliklerde, vatandaşlara orman yangınlarının önlenmesi konusunda bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Bu broşürlerde, ormanlık alanlarda ve mesire alanlarında dikkat edilmesi gereken hususlara vurgu yapıldı.

Her Şey Elimizde sloganıyla gerçekleştirilen bilgilendirme çalışmaları, orman yangınlarına karşı farkındalığı artırmayı hedefledi.

Ayrıca, çocuklara da özel olarak hizmet verildi. Jandarma logolu balonlar ve boyama kitapları, çocukların ilgisini çekerek onların ormanlık alanları ve mesireleri koruma konusunda bilinçlenmelerine katkıda bulundu.

Bu etkinlikler kapsamında ormanlık alanlar ve mesireler de düzenli olarak kontrol ve denetim faaliyetleri gerçekleştirildi. Böylelikle, orman yangınlarının önlenmesi için gerekli güvenlik önlemleri alındı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir