6 Ekim 2024

Zonguldak İl Su Kurulu, Su Kaynaklarının Korunması ve Yönetimi İçin Toplantı Gerçekleştirdi

By haberyaz Haz26,2024

Zonguldak İl Su Kurulu, su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimi konusunda önemli kararların alındığı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Meclis Başkan Yardımcısı Ayşegül Arat Papila katıldı.

Toplantıda, havza ölçekli yönetim planlarının yanı sıra ulusal ve il bazında su verimliliği planları ele alındı. İçme ve kullanma suyu güvenliği ile ilgili geliştirme çalışmalarının yanı sıra su kalitesinin iyileştirilmesi ve taşkın yönetimi konuları değerlendirildi. Özellikle içme suyu arıtma tesislerinin durumu, içme suyu kalitesi ve insan sağlığı ile ilgili konular üzerinde duruldu. Ayrıca, şebeke suyu kayıplarının azaltılması ve çevresel altyapı çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Zonguldak sınırları içerisinde taşkın ve sel baskınlarının önlenmesine yönelik alınan tedbirler, yeraltı ve yerüstü su kullanımları, su kalitesinin iyileştirilmesi konularında yapılan çalışmalar detaylı bir şekilde incelendi. Toplantı, tüm bu konular üzerinde yapılan değerlendirmelerle son buldu.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir