6 Ekim 2024

Valimiz H. Engin Sarıibrahim, “Karadağ’da Organik Arıcılık Projesi”nin Dağıtım Programına Katıldı

By haberyaz Haz26,2024

Valimiz H. Engin Sarıibrahim, Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Karadağ’da Organik Arıcılık Projesi” kapsamında gerçekleştirilen organik kovan dağıtımı programına katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Hatice Bulut ve Karaman Arıcılar Birliği Başkanı Gürsel Yasan, programda yaptıkları konuşmalarda, Karadağ Üçkuyu, Madenşehri Kılbasan ve Kisecik köylerinde uygulanan projenin amacı ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Bu köylerin endemik bitki türleri açısından zengin flora ve organik arıcılığa uygun bir bölge olduğunu belirttiler.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile arı yetiştiricilerinin katkı sağladığı proje kapsamında 10 işletmeye toplam 895 adet organik kovan dağıtımı gerçekleştirildi. Karaman’da yaklaşık 900 işletme ve 70 bin kovanda üretim yapıldığı ifade edilirken, bu yıl bal üretiminin 840 ton olduğu belirtildi. Projenin amacı, Karadağ’da organik arıcılığın yaygınlaştırılması ve kaliteli bal üretiminin teşvik edilmesidir.

Programa İl Jandarma Komutanı Dr. Albay Murat Alkan, İl Genel Meclis Başkanı Tamer Yıldızbaş, AK Parti İl Başkanı Av. Murat Öztürk, Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ve birçok üretici katıldı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir