13 Ekim 2024

Sayın Kaymakamımızdan Okuma Yazma Seferberliği Çalışmalarına Destek

By haberyaz Haz26,2024

Sayın Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu ve Sayın Valimiz Mustafa Fırat Taşolar’ın talimatları doğrultusunda, ilçemizde başlatılan Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın Seferberliği çalışmaları kapsamında, köylerimizde ve mahallelerimizde saha çalışmaları gerçekleştirildi.

İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi ve Gelikovacık Köyü’nde, okuma yazma bilmeyen ve diploma, belge, sertifika gibi niteliklere sahip olmayan vatandaşlarımızın tespit edilerek belgelerinin düzenlenmesi için çalışmalar yapıldı.

Sayın Kaymakamımız, vatandaşlarımızla yaptığı sohbette, Okuma Yazma Seferberliği kapsamında bu vatandaşlarımıza belgelerinin verileceğini ve okuryazarlık seviyesine ulaşmayan vatandaşlarımızın yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilerek belgelerinin düzenleneceğini belirtti.

Okuryazarlık seviyesinin artırılabilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, muhtarlarımız ve gönüllü vatandaşlarımızın işbirliği içerisinde olduğunu ifade eden Sayın Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yılmaz’a, Halk Eğitim Merkezine ve öğretmenlere teşekkür etti. Aynı zamanda, Okuma-Yazma Bilmeyen Kalmasın Seferberliği’ne katkı sunmak amacıyla tüm muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza çağrıda bulundu.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir