6 Ekim 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin İstanbul Çocuk Yazarlar Okulu Açılışında Konuştu

By haberyaz Haz7,2024

Bakan Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında İstanbul Çocuk Yazarlar Okulu’nun açılışına katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada, çocukların geleceğin büyük yazarları olacağını belirten Tekin, bu okulun çocukların yeteneklerini geliştirebileceği ve yazarlık kariyerlerine başlayabilecekleri bir merkez olacağını ifade etti.

“Bugün ‘çocuk’ diyoruz ama yarın Türkiye’nin en büyük yazarlarından olacaklar. Burası hem tarihi anlamı hem de konumu itibarıyla sessiz, sakin ve çocukların bu tür etkinliklerine merkez olabilecek bir yapı. İnşallah, önümüzdeki yıllarda yazdıklarını gururla okuyabileceğimiz yazarların yetiştiği bir başlangıç noktası olur” diyen Tekin, çocukların yazma yeteneklerini keşfedip geliştirebilecekleri bir ortam olması açısından bu okulun büyük önem taşıdığını vurguladı.

Açılış etkinliği, İstanbul’daki Üsküdar Validebağ Korusu’nda gerçekleştirildi. Genç yazar adaylarının kendilerini geliştirebileceği, yaratıcılıklarını ortaya koyabileceği ve yazarlık kariyerlerine adım atabilecekleri bir platform sunmak amacıyla kurulan bu okul, eğitim ve kültür alanında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Projenin, geleceğin yazarlarının yetişmesine büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Kaynak: Milli Eğitim Bakanlığı.
#MilliEğitim #YazarlarOkulu #Etkinlik #YetenekGeliştirme

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir