11 Ekim 2024

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti Başkanlığında Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

By haberyaz Haz24,2024

Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, ilimizdeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünün yatırımlarının durumu ile bugüne kadar yürütülen çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.

Giresun Valiliği Toplantı Salonu’nda, 24 Haziran Pazartesi günü saat 14.30’da Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Dr. Davut Sinanoğlu, Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği (GİRTAB) Müdürü Emrullah Hızarcıoğlu, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Tekin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Hıdır, Mimar Ömer Şen ve Çevre Mühendisi Reyhan Hızarcıoğlu ile diğer yetkililer katıldı.

Vali Serdengeçti, toplantının açılışında yapmış olduğu konuşmasında doğal güzelliklerinin korunması ve sürdürülebilir turizm açısından ilimizdeki tabiat parklarının önemine dikkat çekerek, bu alandaki çalışmaların titizlikle değerlendirileceğini vurguladı.

Vali Serdengeçti, konuşmasını Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü çalışanlarına ve katılımcılara teşekkür ederek tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından yetkililer tarafından il genelindeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünün faaliyetleri ve yatırımları hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumda; Ağaçbaşı, Koçkayası, Kuzalan, Yedideğirmenler, Köroğlu, Aymaç, Harşit, Şaban Kalesi, Efendioğlu Hanyanı, Paşaca, Hızırilyas Tepesi ve Yenice Şelaleleri Tabiat Parkları başta olmak üzere korunan alanlar ve işletmecilik faaliyetleri gibi önemli konulara yer verildi.

Yapılan sunum ve alınan kararların ardından katılımcıların soruları, katkıları, görüş ve önerileri dinlenerek toplantı sona erdi.

Vali Serdengeçti, toplantı sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda “Doğa Koruma ve Milli Parklar Giresun Şubemizin çalışmalarını ele aldığımız Değerlendirme Toplantımızda korunan alanlar, tabiat parkları, işletmecilik ve kurum faaliyetlerini detaylıca inceledik.” ifadelerini kullandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Giresun Şubemizin çalışmalarını ele aldığımız Değerlendirme Toplantımızda korunan alanlar, tabiat parkları, işletmecilik ve kurum faaliyetlerini detaylıca inceledik.

#Turizm #ÇevreKoruma #SürdürülebilirTurizm #Giresun

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir