12 Ekim 2024

Anız Yangınları ile Mücadele Toplantısı Gerçekleştirildi

By haberyaz Haz24,2024

Kaymakamımız Sayın Ekrem GÜNGÖR başkanlığında anız yangınları ile mücadele toplantısı düzenlendi. Toplantıda, tarımsal ve doğal ekosisteme zarar veren anız yangınlarının önlenmesi için alınacak tedbirler ele alındı.

Toplantıda, çiftçilere gerekli uyarıların yapılması önemli bir konu olarak belirlendi. Anız yakanlara ise Çevre Kanunu’nun 20. maddesine dayanılarak dekar başına 1933,95 TL idari para cezası uygulanacak. İlgili kurumlar da gerekli tedbirleri alacaklar.

Anız yakmanın yangın çıkarmak suretiyle genel güvenliği tehlikeye sokmak veya taksirle yangına neden olmak suçunu teşkil ettiği vurgulandı. Bu sebeple, anız yakanlar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddelerine göre cezalandırılmaları için Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak.

Toplantıya; Kaymakamımız Sayın Ekrem GÜNGÖR, Belediye Başkanı Sn Mehmet Veysi IŞIK, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Aytaç KARAOĞLU, İlçe Emniyet Müdür V. Hasan KOÇ, Bekirhan Belde Belediye Başkanı Fırat KARABULUT, Tarım ve Orman İlçe Müdürü İsmail Hakkı SAĞLAM ve itfaiye birim amirleri katılım sağladı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir