11 Ekim 2024

Mardin ve Diyarbakır Arasında Büyük Yangın Felaketi

By haberyaz Haz23,2024

Mardin ve Diyarbakır arasında meydana gelen ve 14 kişinin hayatını kaybettiği büyük yangın felaketi nedeniyle Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, bölgede incelemelerde bulundu. Eşbaşkanlar, yangın sonrası yapılan çalışmaları yerinde görmek için ziyarette bulunduklarını ve yangınzede halka yardım etmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Yangın bölgesindeki incelemeler sırasında eşbaşkanlara, Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Tuncer Sağınç ve Meclis Afet Komisyonu Başkanı Av. Barış Oflas da eşlik etti.

Eşbaşkanlar, ilk olarak Van Büyükşehir Belediyesi’nin bölgedeki çalışmalarını inceledi. Yangının meydana geldiği günden bu yana belediyenin, bölge halkına önemli destekler sunduğu ve ilk müdahalelerin hızlı bir şekilde yapıldığı belirtildi. Genel Sekreter ve yardımcıları ile Daire Başkanlarının koordinesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Eşbaşkanlar, belediye personelinin kurduğu yemek çadırı ve mobil aşevi aracını da ziyaret etti.

Van Büyükşehir Belediyesi, yangının ilk anından itibaren hızlı bir şekilde olaya müdahale etmesi ve bölgede çalışmalarını sürdürmesi nedeniyle bölge halkından takdir topladı. Eşbaşkanlar Şedal ve Zeydan, bu süreçte büyük emek harcayan belediye personeline ve Daire Başkanlarına teşekkür etti.

Şedal ve Zeydan, “Yaşamını yitiren yurttaşlara Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Van Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla halkımızın yanındayız ve yaralarımızı birlikte saracağız” dedi.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir