11 Ekim 2024

Çevre Dostu Teknelere Geçiş Sağlandı

By haberyaz Haz22,2024

Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ndeki Akyaka Kadın Azmağı’nda faaliyet gösteren tekneler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan bir proje kapsamında elektrikli tekneler haline getirildi. Bakan Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklamada, 2016 yılından bu yana devam eden projenin amaçlarının, çevre değerlerini koruma, çevre ve gürültü kirliliğini azaltma olduğu belirtildi. Elektrikli tekneler sayesinde, bölgenin suyu ve havası daha temiz ve berrak bir görünüme kavuştu.

Akyaka Kadın Azmağı’nda faaliyet gösteren elektrikli tekneler, yerli ve yabancı turistlere hizmet ederek bölgenin tanıtımına katkı sağlıyor. Projeye ilişkin açıklamalarında Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını ifade etti. Projenin hayata geçmesiyle birlikte çevre ve gürültü kirliliği en aza indirildi.

Projeden memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, elektrikli teknelerin çevreci ve sıfır atık uyumlu olduğunu vurgulayarak, turistlerin ilgisini çektiğini belirtti. Elektrikli teknelerin çevreye ve denize zarar vermediğini söyleyen vatandaşlar, projenin çevreye kazandırdığı temizlik ve berraklık konusunda mutluluklarını ifade etti.

Bakan Özhaseki, çevreyi evlatlarımızın emaneti olarak nitelendirdi ve çevremizi korumak konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Akyaka Kadın Azmağı’nda gerçekleştirilen projenin, çevre dostu bir adım olduğunu belirten Bakan Özhaseki, temiz ve yeşil bir çevrenin hedeflendiğini ifade etti.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir