11 Ekim 2024

Van Büyükşehir Belediyesi Yavru Kedilere Sahip Çıktı

By haberyaz Haz22,2024

Van Gevaş ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan anne kedilere bir aracın çarpmasının ardından Van Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Olay yerinde bulunan Serpil Sezer isimli duyarlı vatandaş, belediyenin Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ekiplerine durumu bildirdi.

Ekipler, kısa sürede olay yerine ulaştı ve anne kedinin öldüğünü tespit etti. Sokakta mahsur kalan dört yavru kedi, hayvan ambulansı ile barınağa götürüldü. Burada yavru kedilerin karınları doyuruldu, aşıları yapıldı ve gerekli tedaviler tamamlandı.

Serpil Sezer, belediyenin duyarlı yaklaşımından dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Anne kediye araba çarpınca yavru kediler için Büyükşehir Belediyesi ekiplerine haber verdim. Kısa sürede geldiler ve yavru kedileri alarak güvenli bir yere götürdüler. Anne kedi için maalesef yapılacak bir şey yoktu, ama yavru kediler güvende büyüyecekler. Bu durum beni çok mutlu etti. Emeği geçen tüm arkadaşlara, özellikle de Tuşba Belediye Meclis üyelerine teşekkür ederim. Her vatandaş bu konuda duyarlı olmalı,” dedi.

Haber, Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına dayanmaktadır.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir