10 Ekim 2024

Zonguldak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 103. Yıl Dönümü ve Uzun Mehmet’i Anma Günü

By haberyaz Haz21,2024

Valimiz Osman Hacıbektaşoğlu, “Zonguldak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 103. yıl dönümü ve Uzun Mehmet’i Anma Günü” etkinliklerine katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törende; Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Karadeniz Ereğli Böl…
Komutanı Niyazi Uğur, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, madencilerimiz ve Zonguldaklı hemşehrilerimizin katılımıyla şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, milletimizin bağımsızlık sembolü olan İstiklal Marşımız hep birlikte coşkuyla okundu.

Bu anlamlı günün programı kapsamında, Zonguldak Belediyesince hazırlanan ve şehrimizin zengin tarihini gözler önüne seren resim sergisi ziyaret edildi.

Sergide, Zonguldak’ın tarihî anlarını, kültürel mirasını ve değişimini yansıtan birbirinden değerli fotoğraflar yer aldı.

Sergi ziyaretinin ardından Uzun Mehmet Anıtı’nda düzenlenen törende çelenkler sunuldu. Törende, maden işçilerinin fedakârlıkları ve şehrimize, ülkemize olan katkıları vurgulandı. Şehit madencilerimiz ve Zonguldak’ın kahramanları için minnet ve şükranlarımız ifade edildi.

Valimiz Osman Hacıbektaşoğlu:

“Zonguldak’ın kurtuluş mücadelesi, milletimizin azmi ve kararlılığının en büyük göstergesidir. Bugün, bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşıyorsak, bunu kahramanlarımıza borçluyuz.”

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir