10 Ekim 2024

İlhan Selçuk, 14. yıl dönümünde saygıyla anıldı

By haberyaz Haz21,2024

Hacıbektaş Belediyesi, Türkiye’nin önemli gazetecilerinden ve Atatürkçü düşüncenin yılmaz savunucularından biri olan İlhan Selçuk’u 14. ölüm yıl dönümünde anma töreni düzenledi. Etkinlik, 30 Haziran Pazar günü Çilehane’de gerçekleştirildi.

Anma etkinliğinde, İlhan Selçuk’un laik Türkiye sevgisi ve Atatürkçü düşünceye olan bağlılığı vurgulandı. Etkinliğe katılanlar, Selçuk’un gazetecilik kariyerine ve ülke için yaptığı hizmetlere değindi.

Selçuk’un kardeşi Turhan Selçuk’un da anıldığı etkinlik, sanatseverlerin ve gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Anma töreni kapsamında, her iki değerli ismin fikirleri ve eserleri üzerinde durulurken, katılımcılara onların hayatları ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler sunuldu.

Hacıbektaş Belediye Başkanı, etkinlikte yaptığı konuşmada, İlhan Selçuk’un Türkiye basın tarihi için taşıdığı önemi ve onun izinden giden gazetecilere örnek teşkil ettiğini belirtti. Başkan, Selçuk’u anmanın, onun savunduğu değerleri yaşatmak anlamına geldiğini ifade etti.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir