6 Ekim 2024

Türkiye Boks Federasyonu’nun 2023 Faaliyet Programı Kapsamında Türkiye Şampiyonası Sonuçları Açıklandı

By haberyaz Haz21,2024

Türkiye Boks Federasyonu’nun 2023 faaliyet programında yer alan ve 28 Mayıs-07 Haziran tarihleri arasında Sakarya’da yapılan Yıldızlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası sonuçları belli oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Boks sporcularından Şehzade Zengin, 46 kiloda Türkiye Şampiyonu olurken, Kardelen Çoban ise 54 kiloda Türkiye İkincisi oldu.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü boks takımı sporcuları Sakarya’dan 1 Türkiye şampiyonluğu ve 1 Türkiye ikinciliği ile döndü. Aynı zamanda 9-14 Haziran tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenen Türkiye Okullar arası Gençler Boks Şampiyonası’nda da büyük bir başarı elde ettiler. Kardelen Çoban, 57 kiloda Türkiye Şampiyonu olurken, Elif Uraslı 63 kiloda ve Furkan Avar 50 kiloda altın madalya kazandı. İrem Azra Kıyat 70 kiloda Türkiye ikincisi, Şehande Zengin ve Melek Aslan 60 kiloda ve Ömer Faruk Gümüşkaya ise Türkiye Üçüncüsü olarak bronz madalya ve 1 Takım Birinciliği kupasının sahibi oldu.

Bu iki haftalık süreçte toplamda 4 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Türkiye İkinciliği ve 3 Türkiye Üçüncülüğü elde eden Van’lı boksörler, Türkiye Birinciliği kupası ile ödüllendirildi ve 20 Ağustos’ta Brezilya’da yapılacak olan Liseler Arası Dünya Boks Şampiyonası’nda milli takım kadrosunda yer alacaklar.

Bu başarılarıyla adından sıkça söz ettiren sporcular, gelecekteki hedefleri için önemli bir adım atmış oldular. Uzun yıllardır Van’da ve federasyon tarafından görevlendirilen kamplarda boks sporuna yetenekli sporcular yetiştiren ve milli takıma birçok sporcu kazandıran Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz, Türkiye Boks Federasyonu adına yılın en başarılı antrenörü ödülüne layık görüldü.

Sakarya ve Erzurum’da düzenlenen müsabakalardan elde edilen 4 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Türkiye İkinciliği, 3 Türkiye Üçüncülüğü ve 1 Takım Birinciliği ile birlikte ödüllendirilen Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz, yaptığı açıklamada büyük bir memnuniyet dile getirdi. Öz, Türkiye Boks Federasyonu tarafından organize edilen iki farklı müsabakaya Van’ı temsil etmek üzere 12 sporcuyla katıldıklarını belirtti.

Sporcuların rakiplerine karşı üstün bir performans sergileyerek Van adını duyurduklarını ifade eden Öz, Brezilya’da düzenlenecek olan Dünya Liseler arası Boks Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonluğu hedeflerine ulaşacaklarına inandığını söyledi. Öz ayrıca, desteklerinden dolayı Van Valisi, İl Müdürü ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir