11 Ekim 2024

İyi Parti Milletvekili Türkoğlu: “Türkiyeli” İfadesi Tehdit Oluşturan Uluslararası Bir Proje

By haberyaz Haz20,2024

İyi Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, Türk milletine yönelik bir tehdit olarak nitelendirdiği “Türkiyeli” ifadesinin uluslararası bir proje olduğunu iddia etti. Türkoğlu, Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle’yi bu projeye katkı sağlamakla suçladı.

Türkoğlu, yaptığı açıklamada, Alman Milli Takımı’nın Türk asıllı futbolcusu İlkay Gündoğan için kullanılan “Türkiyeli” ifadesine karşı çıktı. Bu ifadenin Türk milletine yönelik oynanan bir oyunun parçası olduğunu belirten Türkoğlu, Deutsche Welle adlı yayın kuruluşunu da bu projeye katkı sağlamakla suçladı.

“Türkiyeli” dayatmasının Türk milletinin düşmanları tarafından oluşturulan uluslararası bir proje olduğunu belirten Türkoğlu, “İşte ispatı: Deutsche Welle, Alman Milli Takımı’nın Türk asıllı kaptanı İlkay Gündoğan’dan bahsederken ‘Türkiyeli’ diye ifade kullanarak, hain projeye katkı sağlamaya başlamış bile” şeklinde konuştu.

Türkoğlu, Türk milletinin bu tür projelere karşı uyanık olması gerektiğini vurgulayarak, “Ey Aziz Milletim uyan! Uyan ki, Türk varlığı üzerinde oynanan büyük oyunu gör artık” dedi.

Kaynak: İyi Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu’nun açıklamaları.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir