5 Ekim 2024

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanlığını Kabul Etti

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanlığının 113’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve beraberindeki Hava Kuvvetleri personelini kabul etti. Kabulde Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı da hazır bulundu.

Bakan Güler, Hava Kuvvetlerinin kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, Hava Kuvvetlerinin dünyanın en seçkin ve en saygın hava güçlerinden biri hâline geldiğini belirtti. Güler, Hava Kuvvetlerinin köklü tarihi, yetenekli personeli ve üstün teknolojisiyle Türkiye’nin iftihar kaynağı olduğunu vurguladı.

Güler, Türkiye’nin artık kendi savaş ve eğitim uçağını, helikopterlerini üretebilen sayılı ülkeler arasında olduğunu ifade ederek, HÜRKUŞ, HÜRJET, GÖKBEY ve KAAN gibi projelerin bu başarıyı perçinlediğini söyledi. Güler, yerli ve mili savunma sanayinin gelişimi için büyük çaba gösteren kahramanlar sayesinde bu noktaya gelindiğini belirtti.

Bakan Güler, Hava Kuvvetlerinin daha da güçlendirilmesi için çalışmalara devam edeceklerini ve sahip oldukları motivasyon ve kararlılıkla üretim faaliyetlerini sürdüreceklerini dile getirdi. Ayrıca, Hava Kuvvetlerinin Türkiye’nin hak ve menfaatlerini korumak için güçlü, etkin ve caydırıcı bir güç olması gerektiğini vurguladı.

Bakan Yaşar Güler, Hava Kuvvetlerinin Cumhuriyetin ikinci asrında ve “Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda büyük başarılara imza atacağına inandığını ifade etti. Tüm komutanlar ve kahraman personel için minnet duyduğunu belirterek, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın 113’üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir