10 Ekim 2024

İYİ Parti Milletvekili Türkoğlu, Fener Patriği’nin Ukrayna Barış Konferansı’na katılımını eleştirdi

By haberyaz Haz20,2024

İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, İsviçre’de düzenlenen Ukrayna Barış Konferansı’na Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yer almasına rağmen, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un “Ekümenik” sıfatıyla katılmasına ve Türkiye’nin buna göz yummasına tepki gösterdi. Türkoğlu, Fener Patrikhanesi’nin Lozan Antlaşması uyarınca yalnızca Türkiye’deki Rum Ortodoks cemaatinin dini kurumu olduğuna dikkat çekti.

Türkoğlu, bu durumu ABD’nin de desteklediği bir hamle olarak değerlendirerek, Fener Patrikhanesi’ne “Vatikanvari” yetkiler verilmesi ve tüm Ortodoks cemaatinin temsilcisi olarak güçlendirilmesinin planlandığını vurguladı. Bu girişimin, Büyük Ortadoğu Projesi ve sığınmacılar operasyonuyla kuşatılmış Türkiye’yi zayıf düşürme çabası olduğunu iddia etti.

Türkoğlu, bu olayların Türk vatanını bölme ve Türk milletini demografik olarak kuşatma operasyonunun bir parçası olduğunu belirtti. Fener Patriği’nin konferansa katılımının Türk Dışişleri’nin bilgisi dahilinde olup olmadığını sorguladı ve Bakan Hakan Fidan’ın bu duruma neden tepki göstermediğini merak etti.

Türkoğlu, uyarısını şu sözlerle sonlandırdı: “Bu asil ve yüce milletin milli ayarlarıyla ve ulusal değerleriyle daha fazla oynamayın.”

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir