9 Ekim 2024

AKP’nin Kararları Salda Gölü’nde Tepkilere Neden Oldu

By haberyaz Haz17,2024

Adana CHP Milletvekili Burhanettin Bulut, yapılan asfalt yolun gölün doğal güzelliklerini ve ekosistemini tehdit ettiğini belirtti. Bu projeyle birlikte, ‘ayakkabıyla bile girilmemesi’ gerektiği belirtilen Salda Gölü’nün kıyısına aslında 15 kilometrelik asfalt yol yapılması, doğaseverler ve çevre aktivistleri tarafından yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Salda Gölü, dünyanın en temiz göllerinden biri olarak biliniyor ve doğa harikası özellikleri ile dikkati çekiyor. Ancak, son dönemde yapılan yapılandırma çalışmaları, gölün ekosistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği endişesini doğuruyor. Bölgedeki bu yol çalışmasının, gölün doğal yapısına zarar verebileceği, toprak ve su kirliliğini artırabileceği belirtiliyor.

Burhanettin Bulut, asfalt yol yapımının doğal yapı üzerinde yaratabileceği tahribata dikkat çekerek, “Salda Gölü gibi nadide bir tabiat parçasının korunması gerekirken, bu tür projelerle ekosistem yok ediliyor” dedi. Bulut, ayrıca bu tür yatırımların yerel halkın ve turistlerin de tepkisine neden olduğunu vurguladı.

Bu olay, çevre koruma konusunda hükümetin aldığı kararların ve projelerin ne derece doğru ve sürdürülebilir olduğu konusunda kamuoyunda birçok soru işaretine yol açtı. Çevreciler, Salda Gölü’nün korunması için daha dikkatli ve hassas çalışmalar yapılması gerektiğini belirtiyor.

Kaynak: Adana CHP Milletvekili Burhanettin Bulut’un açıklamaları.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir