6 Ekim 2024

Depremin Yaraları Hızla Sarılan İlimizde Mübarek Kurban Bayramı Kutlandı

By haberyaz Haz16,2024

Depremin yaralarının hızla sarıldığı ilimizde Mübarek Kurban Bayramımız, çeşitli etkinliklerle kutlanarak Devlet ve Millet dayanışmasının en güzel ve somut örnekleri ortaya kondu. Arife günü başlayan kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak mukaddes hatıraları önünde saygıyla eğildiğimiz Aziz Şehitlerimizi yâd etmek amacıyla Valimiz Mustafa MASATLI; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖNTÜRK, Milletvekilimiz Hüseyin YAYMAN ile İl Protokolümüzün kıymetli üyeleriyle birlikte Antakya Şehitliğimize bayram ziyareti gerçekleştirdi. Vatanımız için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizin kabirlerine karanfiller bırakılarak ruhlarına dualar edilip Fatihaların okunduğu ziyarette Valimiz, “Onların destansı fedakarlıkları, bağımsızlığımızın teminatıdır.” vurgusunda bulundu.

Şehitlerimizin kabirlerinin ziyareti sonrasında Valimiz Mustafa MASATLI, hazırun ile birlikte, Şehitlikte bulunan Şehit Ailelerimiz ve Hataylı Hemşerilerimiz ile bayramlaştı. Bayramlaşmada Valimiz, Kurban Bayramımızın, başta Kadim Şehrimiz Hatay’ımız olmak üzere Aziz Milletimize ve tüm İslâm Âlemi’ne hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Oradan Narlıca Deprem Şehitliğine geçilerek bayram ziyareti gerçekleştirildi. Valimiz Mustafa MASATLI; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖNTÜRK, Milletvekilimiz Hüseyin YAYMAN ve İl Protokolümüzün kıymetli üyeleriyle birlikte Asırların Afeti 6 Şubat depremlerinde aramızdan ayrılarak ebedî âleme irtihal eden Şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilerek aziz ruhlarına dualar edilip Fatihalar okundu. Deprem Şehitlerimizin unutulmadığını ve sonsuza kadar da unutulmayacağının altını çizen Valimiz, Şehitlerimizin kabirlerine karanfiller bıraktı.

Kurban Bayramı sabahı, depremde hasar alan ve restorasyonu hızlı bir şekilde tamamlanarak nisan ayında ibadete açılan tarihi Sarımiye Camimizde Valimiz Mustafa MASATLI ile İl Protokolümüz ve vatandaşlarımızın da katılımıyla Bayram Namazı eda edildi. Kadim Şehrimizin hoşgörü simgelerinden biri olan, Antakya İlçemize bağlı Kurtuluş Caddesi’nde bulunan Sarımiye Camimizde kılınan Bayram Namazımızın ardından İl Protokolümüz ile vatandaşlarımızla bayramlaşan Valimiz, bayramların millî birlik ve beraberliğimizin en temel harcı olduğuna vurgu yaptı.

Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde kılınan Bayram Namazı sonrasında Valimiz Mustafa MASATLI, İl Protokolümüz ile birlikte 300 yataklı Defne Devlet Hastanemizi ve 550 yataklı Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanemizi ziyaret ederek hastanelerimizden hizmet alan vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı tebrik edip onlara moral ve destek oldular.

Bu özel günde, hastane ziyaretlerimizle vatandaşlarımızın yanlarında olduğumuzu hissettirebildiğimiz, yüzlerinde bir tebessüm oluşturabildiğimiz oranda bayramın gerçek manada idrak edilebileceğini belirten Valimiz, sağlık personelimizin de bayramını kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

Hastanelerimizi ziyaretleri sonrasında Valimiz Mustafa MASATLI ve eşleri Esra MASATLI Hanımefendi, Devletimizin koruması altındaki yarınlarımız olan çocuklarımız ve Huzurevi, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde kalan, bizi biz yapan değerlerimizden olan ulu çınarlarımızla Çocuk Evleri Sitesinde tertiplenen bayram kahvaltısında bir araya gelerek onlara yalnız olmadıklarını hissettirdiler.

Sevgiyle sarıldığımız her çocuğumuzun, umut dolu yarınlara gülümseyen, geleceğimizin teminatı birer kahraman olduklarına işaret eden Valimiz; yaşlılarımızın da gençliğimizin rehberleri, hayatın anlamını keşfetmemizde ruhumuzu aydınlatan irfan kalelerimiz olduğunu hatırlattı.

Kahvaltı etkinliğinin ardından Antakya Huzurevi, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimize geçen Valimiz, eşleri Hanımefendi ile birlikte; varlıklarıyla huzur ve bereket bulduğumuz, yaşlılarımızla bayramlaştılar.

Valimiz ve eşleri Hanımefendimizin ziyaretlerinden son derece mutlu olan başımızın tacı yaşlılarımız; Devletimiz, Devlet Büyüklerimiz ve Milletimizin selameti için hayır dualarda bulunarak şükranlarını ilettiler.

Valiliğimizce yürütülen Yüreğimizdeki Işık Projemiz kapsamında ÇEKMEN Kardeşleri ikamet ettikleri hanede, BİLGİN Kardeşleri de ikamet ettikleri Konteyner Kentte ziyaret eden Valimiz Mustafa MASATLI ve eşleri Esra MASATLI Hanımefendi, kendileri ve hane bireyleriyle bayramlaştılar.

Günün sonunda Valimiz Mustafa MASATLI ve eşleri Esra MASATLI Hanımefendi, İskenderun ilçemize geçerek Hacı Pervin Tosyalı Çocuk Evleri Sitesine bayram ziyareti gerçekleştirdiler. Valimiz ve eşleri Hanımefendimiz, bir gülüşleriyle dünyayı değiştirebilecek çocuklarımızla bayramlaşıp herbirine bayram hediyelerini takdim ederek çocuklarımızı sevindirdiler.

Bebek evinin de ziyaret edildiği etkinlikte; bayramın gerçek öznesinin çocuklarımız olduğuna, bunun içindir ki onların sevgi dolu kalplerine dokunmakla bayramın gerçek anlamının kavranabileceğini vurgulayan Valimiz, “Hep bayram yaşasınlar diye Devletimizin şefkatiyle çocuklarımızın yarınları inşa ediliyor.”dedi. Valimiz, görevli personelin de bayramını tebrik ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir