7 Ekim 2024

Kurban Bayramında Valimiz Şehitleri Ziyaret Etti

By haberyaz Haz16,2024

Kurban Bayramı vesilesiyle Valimiz Sayın H. Mete Buhara ve il protokolü Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği’ni ziyaret etti. Şehitlikte düzenlenen programda Aziz Şehitlerimiz dualarla anıldı. Okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından Şehit kabirlerine karanfil bırakan Valimiz, Şehit ailelerimizin de bayramlarını tebrik etti.

Valimiz Sayın H. Mete Buhara, Şehitlikteki programın ardından, Kurban Bayramı vesilesiyle Huzurevini ziyaret ederek değerli büyüklerimiz ve Sevgi Evlerimizde kalan çocuklarımızla bir araya gelerek bayramlaştı. Valimiz, “Büyüklerimizin dualı dilleri, güler yüzleri ve çocuklarımızın sevinciyle bayram mutluluğunu hep birlikte yaşadık.” dedi.

Valimiz, “Bugün Kurban Bayramı vesilesiyle Huzurevinde kalan değerli büyüklerimiz ve devletimizin koruması altındaki sevgili çocuklarımızla birlikteyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman söylediği ve üzerinde durduğu bir husus var. Bu hususta maksat, büyüklerimizin çocukları ve torunları ile birlikte aynı evde yaşaması, büyük bir aile olarak büyüklerin tecrübelerinden gençlerin faydalanmasıdır. Bu her zaman mümkün olamayabiliyor. Devletimiz büyüklerimizin her zaman yanında. Huzurevi personelimiz işini severek yaptığı ve hassasiyet gösterdiği için büyük bir fedakârlık örneği sergilemektedir. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Büyüklerimize hayırlı, sağlıklı ömürler; çocuklarımıza da başarılı ve aydınlık gelecek diliyorum. Herkesin bayramını tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Valimiz, daha sonra, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sadık Gülecen, İl Emniyet Müdürü Erdoğan Kartal ve İl Müftüsü Mustafa Tekin ile birlikte Şehidimiz Jandarma Komando Onbaşı Oktay Atasoy’un baba ocağını ziyaret ederek şehidimizin annesi Meryem teyzemiz ve ailesinin Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

Valimizden Uygulama Noktasında Denetim

Valimiz Sayın H. Mete Buhara, jandarma-polis uygulama noktasındaki denetime katıldı. Jandarma-polis uygulama noktasını ziyaret ederek görevi başındaki personelin ve uygulamada durdurulan araçlardaki sürücülerle yolcuların bayramını kutlayan Valimiz Sayın H. Mete Buhara, “Bayram yolculuğunda olan vatandaşlarımızın sevdiklerine sağlıkla ulaşması için görev başında olan trafik ekiplerimizin bayramlarını tebrik ettik. Birlikte denetim gerçekleştirdik. Sürücülerimize trafik kurallarına uymaları hususunda hatırlatmalarda bulunduk.” dedi.

Valimize denetimlerde İl Jandarma Komutanı ile İl Emniyet Müdürü de eşlik etti.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir