7 Ekim 2024

Kurban Bayramı Mesajı

By haberyaz Haz15,2024

Saygıdeğer Çerkeşli Hemşehrilerim,

Milli birlik ve beraberliğin pekiştiği, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatırlandığı, milli ve manevi duyguların çağladığı bir Kurban Bayramı’nı daha hep birlikte karşılamanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar birleştirici ve bütünleştirici özelliği ile toplumsal hayatımızda önemli iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı müstesna günlerimizdir. Kurban Bayramı barışın, birliğin, yoksula, kimsesize umut olmanın bayramıdır. Bu müstesna günleri, eş, dost ve akrabalarımızla yaşamak, yardıma muhtaç ve yalnız yaşayan vatandaşlarımızın yanında olmak, inancımızın ve kültürümüzün bir gereğidir.

Bayramın sevincini, coşkusunu içimizde hissederek onun muştusunu gönüllerden gönüllere, evlerden evlere taşımalıyız. Evlerimizde çocuklarımızı bayramın coşkusuyla tanıştırmalı, yaralı yürekleri onarmalı, yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümüyle bayramlarımızı aydınlatmalıyız.

Kaymakamlık olarak vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli önlemlerin alındığını hatırlatarak bayram sevincimizin bir hüzne dönüşmemesi için, tüm vatandaşlarımızdan trafikte azami derecede dikkatli olmalarını ve trafik kurallarına uymalarını istiyoruz.

Bayram vesileyle eşsiz fedakârlıklarını hiçbir zaman unutamayacağımız aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, değerli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla selamlıyorum.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir