9 Ekim 2024

Hatay Valiliğinden Yetim ve Öksüz Çocuklar İçin Piknik ve Şenlik Programı Düzenlendi

By haberyaz Haz15,2024

Hatay Valiliği, deprem sonrası yetim ve öksüz kalan çocuklar için “Yüreğimizdeki Işık” projeyi hayata geçirdi. Bu kapsamda, Antakya İlçesi Serinyol Mahallesi’nde Piknik ve Şenlik Programı düzenlendi.
Vali Mustafa MASATLI ve eşi Esra MASATLI Hanımefendi, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı DAĞ ve müdür yardımcılarının eşleri, projeye destek veren sivil toplum kuruluşları ve çocuklar katıldı. Vali, etkinlikte yaptığı açıklamada, “Yüreğimizdeki Işık” projesi kapsamında şimdiye kadar öksüz ve yetim olan 6.447 çocuğun tespit edildiğini belirtti.
Vali, çocukların fiziki, eğitim, sağlık ve spor ihtiyaçlarını gidermek amacıyla çalışmaların yapıldığını söyledi. Bugüne kadar yapılan hane ziyaretlerine Milli Eğitim, Sağlık, Gençlik ve Spor, Müftülük gibi kurumların da dahil olduğunu ifade etti.
Valimiz, “Bu çocuklar, bizim çocuklarımız. Biz de onlara kendi çocuklarımız gibi davranıyoruz. Devletimizin talimatıyla elimizden gelen her türlü yardımı yapıyoruz.” dedi.
Vali MASATLI, yaklaşan Kurban Bayramı’nı kutladı ve öğrencilerin karne tatillerini iyi değerlendirmelerini temenni etti.
Etkinlikte Vali MASATLI ve eşi, Vali Yardımcısı DAĞ ve müdür yardımcılarının eşleri, çocukların eğlencesine ortak oldu. “Yüreğimizdeki Işık” projesi kapsamında yetim ve öksüz çocuklara destek olmanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir