6 Ekim 2024

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü’nden Kurban Bayramı Mesajı

By haberyaz Haz15,2024

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Aktekin, mesajında bereketin, huzurun, hoşgörü ve kardeşliğin manevi ikliminde bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin ve paylaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını belirtti.

Rektör Aktekin, bayramların birlik, beraberlik ve ortak değerlerde buluşmanın yanı sıra sevgi, saygı, kardeşlik duygularının da yoğunlaştığı zamanlar olduğunu vurguladı. “Bayramlar, ziyaret ettiğimiz büyüklerimiz, akraba ve dostlarla hemhal olduğumuz, çocukları sevindirdiğimiz, hastalara, kimsesizlere, yetimlere ve muhtaçlara yardım eli uzattığımız özel günlerdir. Muhtemel dargınları ve küskünleri barıştırıp kucaklaştıran bu günler, insan olmanın ve insani paylaşımların onurunu ve sevincini destekleyen ve teşvik eden kültürümüzün belirleyici zaman dilimlerindendir,” dedi.

Kurban Bayramı’nın anlam ve önemine de değinen Rektör Aktekin, “Kurban Bayramı, aynı zamanda Cenabı Allah’ın insanın kurban edilmemesine dair takdir ve merhametinin de muhkem bir tecellisidir. Tüm insanlığın Kurban Bayramı’nın maneviyatını idrak ederek, selamet ve barışın hakim olduğu bir dünya temennisiyle, başta öğrencilerimiz, üniversite personelimiz ile aileleri ve Nevşehirli hemşerilerimiz olmak üzere İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ederim,” ifadelerini kullandı.

Rektör Aktekin, Kurban Bayramı’nın milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diledi.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir