6 Ekim 2024

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü’nden Kurban Bayramı Mesajı

By haberyaz Haz15,2024

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Kurban Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Yasım, mesajında Kurban Bayramı’nın üniversiteye, şehre, ülkeye ve tüm İslam dünyasına hayır, güzellik ve iyilik getirmesini diledi.

Her bayramın, dost ve akrabalarla yeniden bir araya gelme ve aradaki kırgınlıkları unutma vesilesi olduğunu belirten Yasım, millet olarak kardeşlik, birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşmanın önemine vurgu yaptı.

Geçtiğimiz yılın, Cumhuriyetin 100. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşarken, aynı zamanda büyük bir felaketle de karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Yasım, devlet ve millet olarak bu zorlukları dayanışma içinde aşmaya çalıştıklarını dile getirdi. Ayrıca, dünyanın farklı bölgelerinden gelen acı haberlerin yaraları daha da derinleştirdiğini belirten Yasım, bu bayramda özellikle Gazze ve Doğu Türkistan’daki mazlumlar için dualar ettiklerini belirtti.

Yasım, birlik ve beraberlik içinde nelerin üstesinden geldiklerini defalarca dünyaya gösterdiklerini, Yunus Emre’nin “Her dem yeni doğarız, bizden kim usanası” sözüyle mübarek Kurban Bayramı’nın millet için yeni bir dirilişe, zulüm altındaki kardeşlere daha güçlü el uzatmaya vesile olmasını diledi.

Son olarak Prof. Dr. Yasım, herkesin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, sağlık, huzur ve bereket dolu bir bayram geçirmelerini temenni etti.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir