6 Ekim 2024

15 Temmuz Milletin Zaferi Sergisi Açıldı

By haberyaz Tem12,2024

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Anadolu Ajansı (AA) ve İhlas Haber Ajansı (İHA) foto muhabirlerinin 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimi esnasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan “15 Temmuz Milletin Zaferi” temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Karabük KARES Alışveriş Merkezi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen sergi açılışına; Valimiz Mustafa Yavuz, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Şehidimiz Metin Arslan’ın ablası Nurcan Arslan, Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Polis Meslek Yüksek Okulu (POMEM) Müdürü Zekeriya Çoban, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, il müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Valimiz Mustafa Yavuz, “Bu yıl 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıl dönümü. Karabük Valiliğimizin koordinasyonunda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, bugün sizlerle birlikte hain darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak için bir fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdik. Allah bu devlete ve millete bir daha böyle bir gün yaşatmasın. Bu hain darbe girişiminde, o gün canıyla, kanıyla tankların önünde, uçaklardan atılan bombalara karşı canını feda eden şehitlerimiz nasıl ki vatanını, bayrağını, demokrasisini ve mukaddasetını koruduğu gibi, bundan sonra da bu vatanı, bu milleti, bu devleti ve bu bayrağı savunmaya devam edeceğiz.

Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Çanakkale’den Sakarya’ya, Sakarya’dan 15 Temmuz’a kadar şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yğm şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan gazilerimize de sağlık ve uzun ömürler diliyorum. Allah bir daha milletimize ve devletimize 15 Temmuz gibi hain girişimler yaşatmasın. Zaten milletimiz de kararlılıkla bu hain girişimlerin karşısında duracaktır.”

Konuşmanın ardından açılış kurdelası kesilerek serginin açılışı yapıldı ve sergide yer alan fotoğraflar, başta Valimiz Mustafa Yavuz olmak üzere protokol üyeleri tarafından incelendi.

FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşanan olayların yer aldığı sergide, AA ve İHA foto muhabirleri tarafından çekilen 80 fotoğraf yer aldı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir