6 Ekim 2024

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu Görevine Başladı

By haberyaz Tem12,2024

10 Temmuz 2024 tarih ve 2024/207 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği görevine atanan Murat Zorluoğlu, görevine 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri programıyla başladı. Vali Zorluoğlu, Ulu Cami’de Şehitlerimiz için gerçekleştirilen mevlid-i şerif programına katıldı. Cuma namazı çıkışında çevre esnafını ve vatandaşları selamlayan Vali Murat Zorluoğlu, daha sonra resmi törenle Diyarbakır Valiliği önünde karşılandı. Vali Zorluoğlu’nu Valilikte adli, idari ve mülki erkân, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri karşıladı. Valilik Şeref Defterini imzalayan Vali Zorluoğlu, binlerce yıllık tarihiyle 33 ayrı medeniyete ve sayısız kültüre ev sahipliği yapmış Diyarbakır’a vali olarak atanmaktan duyduğu mutluluğu ve onuru ifade etti.

Vali Murat Zorluoğlu, Diyarbakır gibi önemli bir şehre hizmet etmenin sorumluluklarının farkında olduğunu belirterek, insan merkezli hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerine bağlı bir yönetim anlayışının benimseneceğini söyledi. Ayrıca istişare kültürünün yaşatılacağını ve şehrin sorunlarının taraflarla görüşülerek çözüleceğini vurguladı. Vali Zorluoğlu, sahada ve vatandaşların arasında olmayı tercih eden bir vali olacaklarını ifade etti. Özellikle destek ve şefkate daha çok ihtiyaç duyan şehit ve gazi aileleri, ihtiyaç sahibi vatandaşlar, kimsesiz-yetim çocuklar, kadınlar, engelliler ve yaşlılar ile birlikte olacaklarını belirtti.

Diyarbakır’ın projelerinin süratle tamamlanması için çaba sarf edeceğini söyleyen Vali Zorluoğlu, Silvan Baraj Projesi, Diyarbakır surlarının restorasyonu, Diyarbakır konağı restorasyonları, kentsel dönüşüm uygulamaları, kuzey çevre yolu, şehir hastanesi, OSB’lerin altyapıları ve ulaşım altyapısının güçlendirilmesinin takip edileceği projeler arasında yer aldığını belirtti. Güvenlik ve asayişten sosyal yardıma, ekonomik büyümeye ve turizme kadar birçok alanda yeni projelerin hayata geçirilmesi için çalışacaklarını ifade etti.

Vali Zorluoğlu, Diyarbakır’ı daha yaşanabilir bir marka şehir haline getirme hedefinde ilgili tüm kuruluşlarla işbirliği içinde çalışacaklarını söyledi. Ayrıca örtü yangınında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi ve yaralananlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Diyarbakırlı vatandaşlara selam, saygı ve muhabbetlerini ileterek konuşmasını tamamladı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir