6 Ekim 2024

Vali Ali Hamza Pehlivan, İSO 500 Listesine Giren Mersin Firmalarına Ödül Verdi

By haberyaz Tem12,2024

Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen törene katılarak, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine giren Mersin firmalarına ödüllerini takdim etti.

Törende yaptığı konuşmada Vali Pehlivan, başarıların emek ve özveri gerektirdiğini vurgulayarak, iyi niyet ve planlama ile adımların atılması, başarıların sürdürülebilir hale gelmesi gerektiğini belirtti. Vali Pehlivan, Mersin’in sanayi ve ticaret alanında elde ettiği başarıların takdir gördüğünü ve ülkenin kalkınmasında önemli bir paya sahip olduğunu ifade etti.

Vali Pehlivan, dünyada ve ülkemizde yaşanan zorluklara rağmen pedal çevrildiğini ve ekonomik göstergelerin olumlu seyrettiğini söyledi. Ayrıca, hükümetin yatırımcı ve girişimcilerle buluşarak ekonomik teşvikler ve uygulamalarla sorunların bertaraf edildiğini ve istihdamın arttığını dile getirdi.

Mersin’in ihracatta büyük bir artış sağladığını belirten Vali Pehlivan, bu başarının Mersinli iş insanlarının üretim, yatırım ve çabalarıyla gerçekleştiğini vurguladı. Ayrıca, ülkenin kalkınması ve gelişmesiyle dünya çapında daha etkili bir söz sahibi olunacağını dile getirdi.

Vali Pehlivan konuşmasında, köklere bağlı kalınırken geleceğe de göz dikilmesi gerektiğini ifade ederek, teknolojik gelişmelere ayak uydurma, bilim ve sanayinin bir arada ilerlemesi, yeşil mutabakat ve dijitalleşme gibi alanlarda ilerleme çağrısında bulundu.

Programda Vali Pehlivan tarafından İSO 500 listesine giren Mersin firmalarına ve Mersin’de şubesi veya fabrikası olan firmalara teşekkür plaketleri verildi.

Törene Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Sefa Çakır, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve birçok iş insanı katıldı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir