6 Ekim 2024

Kamu Kaynaklarının Verimli Kullanılması İçin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

By haberyaz Tem12,2024

Kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir biçimde kullanılması amacıyla düzenlenen 2024 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya İlçe Kaymakamları, kurul üyeleri ve kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda, 2024 yılına ait yatırım verileri paylaşıldı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi sunuldu. Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, toplantının hayırlı geçmesi temennisinde bulundu.

Toplantıda, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, DSİ 1. Bölge Müdürlüğü, TCDD 1. Bölge Müdürlüğü, DLH Marmaray Bölge Müdürlüğü ve diğer yetkililer tarafından yürütülen projeler ele alındı. İstişarelerin yapılmasıyla toplantı sona erdi.

2024 yılında yapılacak yatırımların proje tutarı toplamı 198 milyar 785 milyon TL olup, bu projelere tahsis edilen toplam ödenek ise 27 milyar 445 milyon TL’dir. Yatırım harcamalarında en yüksek pay %57 ile ulaştırma sektörüne aittir.

Ulaştırma sektörünü %23 ile diğer kamu hizmetleri sektörü takip etmektedir. Eğitim sektörü %9’luk payla üçüncü sırada yer alırken, enerji sektörü %7’lik paya sahiptir. Tarım, sağlık, turizm ve madencilik sektörlerinin payı ise %4’tür.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir