6 Ekim 2024

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gaziantep’e Ziyaret Gerçekleştirdi

By haberyaz Tem11,2024

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gaziantep’e bir dizi program ve açılışlara katılmak üzere ziyarette bulundu. İlk olarak Gaziantep Valisi Kemal Çeber’i makamında ziyaret eden Başkan Erbaş, burada Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Ziyaret sırasında Vali Çeber ile gerçekleştirdiği sohbette, Gaziantep’in hayır işlerinde öne çıkan bir şehir olduğunu vurgulayarak, bu özelliğin diğer şehirlere örnek olması temennisinde bulundu.

Başkan Erbaş, ziyaretin devamında Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Gaziantep ilindeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından, aile değerlerinin korunması ve aile içi iletişimin güçlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen ‘Hatice Selma-Asım Kökoğlu Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, ailenin önemine vurgu yapan Erbaş, ailenin sağlamlığının toplumun ve devletin de sağlamlığını etkilediğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gaziantep’in hayırseverlik konusunda örnek bir şehir olduğunu dile getirerek, Vali Çeber ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte aile değerlerinin daha da güçlendirilmesi ve çocuklara dini ahlakın öğretilmesi konusunda çalışmalar yapılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep’in hayırda yarışan bir şehir olduğunu ve merkezin açılışıyla birlikte Kökoğlu ailesinin de bu başarıya katkı sağladığını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise merkezin çocukların ders çalışmasından ailenin kavramını sağlamlaştırmaya kadar birçok konuda destek vereceğini vurguladı.

Programlarını tamamlayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gaziantep’ten ayrıldı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir