7 Ekim 2024

Isparta’da Eğirdir Gölü’ne Balık Salma Etkinliği Yapıldı

By haberyaz Tem11,2024

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde bulunan Türkiye’nin 4. Büyük gölü ve 2. Büyük içme suyu rezervi olan Eğirdir Gölü’ne balık salma etkinliği gerçekleştirildi. Vali Aydın Baruş, Eğirdir Kaymakam Vekili Atabey Kaymakamı Selami Işık, Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ünsal, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul ve su ürünleri ekipleri etkinliğe katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Kepez Birimi tarafından getirilen 1 milyon 100 bin adet yavru sazan balığı (Cyprinus carpio) Eğirdir Gölü’ne salındı.

Oksijenli tanklarla göle getirilen 5-10 santimetre boyundaki yavru sazan balıkları, Eğirdir Limanı’ndan teknelerle Vali Baruş ve diğer katılımcılar tarafından göle bırakıldı.

Isparta il genelinde Eğirdir Gölü başta olmak üzere balık takviyesi yapılan gölet ve barajlara 1.453.000 adet sazan balığı yavrusu bırakılacağı bildirildi. Bu kapsamda Eğirdir Gölüne 1.100.000 adet, Sütçüler Karacaören 1 baraj gölüne 200.000 adet, Sarkikaraağaç Örenköy Göleti ve Çarıksaraylar Şehitler Göletine toplam 40.000 adet, Yalvaç Kozluçay ve Eyüpler Göletine 22.000 adet, Gönen Bağarası ve Güneykent Uzundere Göletine 31.000 adet ve Keçiborlu ilçesinde yer alan Keçiborlu Göletine 60.000 adet sazan balığı yavrusu bırakılacak.

Etkinlik sonunda Isparta Vali Baruş yaptığı açıklamada, Eğirdir Gölü’nün Isparta ve tüm Türkiye için önemli bir kaynak olduğunu vurgulayarak, balık salma etkinliğiyle göle önemli bir katkıda bulunulduğunu ifade etti. Ayrıca göldeki otlanma sorununa da değinen Vali Baruş, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması için av yasaklarına uyulması gerektiği uyarısında bulundu.

Bu etkinlikle Eğirdir Gölü’ne balık takviyesi yapılarak doğal yaşamın korunması ve bölgede yaşayanların gelir kaynaklarının artırılması hedefleniyor. Etkinliğe katılan yetkililer, gölün temizlik çalışmaları ve su kaynaklarının korunması için gerekli önlemlerin alınacağını belirttiler.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir