6 Ekim 2024

Erzurum ve İlçelerinde Sel Felaketi

By haberyaz Tem11,2024

Aşırı yağışların yaşandığı Erzurum ve ilçelerinde meydana gelen sel ve buna bağlı toprak kaymaları sonucu Karayazı’da 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Sel nedeniyle tarım arazileri, ahır ve evler zarar gördü. 95 hayvan telef oldu ve köy yolları ulaşıma kapandı.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında AFAD Kriz Merkezi’nde yapılan toplantıda, sel felaketinin etkileri değerlendirildi. Kriz merkezine katılan kurumlar, selin vurduğu bölgelere hızla sevk edildi.

Selin etkilediği ilçelere AFAD, UMKE, Kızılay, İlçe Kaymakamlıkları, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Ulaştırma 10. Bölge Müdürlüğü, ARAS EDAŞ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Defterdarlık, Müftülük, 112 Acil ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri gönderildi.

Evleri yıkılan vatandaşlara çadır ve konteyner temin edildi, temiz su ve kanalizasyon altyapıları hazır hale getirildi. Büyükşehir Belediyesi, altyapı için gerekli boru ve malzemeleri bölgeye ulaştırdı. Selin etkili olduğu bölgelerde su tahliyesi çalışmaları devam ediyor.

Yaralı vatandaşlar tedavi altına alınırken, zarar tespit çalışmaları tamamlandı. Selden etkilenen ailelere psiko-sosyal destek sağlanıyor. Kızılay ekipleri, bölgeye mutfak setleri, battaniye, yatak gibi ihtiyaç malzemelerini ulaştırdı. Mobil baz istasyonları bölgeye sevk edildi ve yol açma çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Elektrik hatlarındaki arızalar giderildi, İspir ve Uzundere’de çalışmalar devam ediyor.

Erzurum Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ailelerin ihtiyaçlarına göre gıda paketi, hijyenik malzeme ve nakdi yardım sağladı. Vali Çiftçi, yaraların sarılacağını ve vatandaşlardan gelecek ikazlara uymalarını istedi.

AFAD Başkanı Okay Memiş, sel felaketinin yaşandığı bölgeleri inceledi.

Selin vurduğu mahalleler:
Tekman; Kalaycı, Hamzanlar, Mollamehmet, Dalsöğüt Mahalleleri
Pasinler; Büyüktuy, Pusudere, Küçüktuy, Yeniköy Mahalleleri
Karayazı; Sukonak, Dörtpınar Mahalleleri
Karaçoban; Kopal Mahallesi
Uzundere; Sapaca, Çamlıyamaç, Gölbaşı, Cevizli, Seyitefendi, Dikyar, Ulubağ, Gölbaşı, Cevizli, Çağlayan Mahalleleri
Oltu; Sarısaz, Dikyar Mahalleleri
Tortum; Pirinkayalar Mahallesi
Horasan; Çamlıkale, Kadıcelal, Akçatoprak, Kükürtlü, Harçlı

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir