8 Ekim 2024

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

By haberyaz Tem11,2024

Kaymakamımız Sayın Gürdal ERBEK, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gündür. Bu tarihi olay, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir destandır.

15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemize, devletimize, demokrasimize, anayasal düzenimize ve özgürlüğümüze bağlılığımızı, aydınlık bir gelecek idealinden taviz vermeyeceğimizi tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile darbe teşebbüsü hüsrana uğratılmıştır.

Aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla tankın, tüfeğin, topun, uçağın, helikopterin karşısına imanıyla, inancıyla, yüreğiyle kendini siper ederek darbecilere engel olmuştur. Günlerce süren demokrasi nöbetleriyle milletimiz, vatan sevgisini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.

Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleriyle birlikte ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hainlere ve terör örgütlerine karşı mücadelede taviz vermeyecektir.

15 Temmuz mücadelesinde şehit olan azizlerimiz ve kahraman gazilerimiz, milletimize birlik ve beraberlik ruhunu, bağımsızlığımızın ve milli birliğimizin teminatı olduğunu göstermiştir. Bu mirasa sahip çıkmak için içeride ve dışarıda istiklalimize kastedenlere fırsat vermemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olmasını ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmamasını diliyoruz. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle, ailelerini şükranla anıyoruz. Saygıdeğer Çaykaralı hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir