6 Ekim 2024

Kayseri’de Geleneksel Bayramlaşma Programı Gerçekleştirildi

By haberyaz Haz15,2024

Kayseri’de her dini bayramda geleneksel hale gelen bayramlaşma programı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ve Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in katılımıyla Valilik önünde gerçekleştirildi. Bayrama, Kayseri Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, üniversite rektörleri, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve diğer kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki konuşmasında, “Bugün yine güzel bir Kurban Bayramı arifesindeyiz. İnşallah Kurban Bayramı’nı da hep birlikte idrak ederiz. Allah nice Kurban Bayramlarına, Ramazan Bayramlarına, Cumhuriyet Bayramlarımıza, dini ve milli bayramlarımızın hassasiyetlerimizin olduğu o güzel günlere eriştirir diye dua ediyorum. Bütün bayramlar Kayseri’de halkımızla yaşanıyor. Gerek dini gerekse milli bayramlarımızda herkes kabirlere koşuyor, geçmişlerine dua okuyor, ziyaretler yapıyor. Bu güzel adetleri sonuna kadar devam ettiriyor. Allah elimizden almasın.” ifadelerini kullandı.

Valimiz Sayın Gökmen Çiçek ise bütün vatandaşlarımızın bayramını tebrik ederek, Kayseri’de bayramların birlik ve beraberlik içinde geçtiğini vurguladı. Çiçek, “Bugün birçok Kayserili hem mezarlarda geçmişlerine dualar okurken bir yandan büyüklerini ziyaret ediyorlar. Bütün küslüklerin bittiği o Kayseri birlik beraberliğinin gösterildiği farklı bir atmosfer var. Tüm siyasilerle, tüm bürokratlarla Kayseri’de birlik ve beraberliğin olduğunu ifade etmek istiyorum. Tüm Kayserili hemşehrilerimizin bayramını kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir