6 Ekim 2024

Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

By haberyaz Tem11,2024

5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu’na göre verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir kararlarının uygulanması hakkındaki yönetmelik kapsamında, Çocuk Koruma Hizmetleri İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Vahdettin Özkan’ın başkanlığında, ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşları temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Çocuklara yönelik verilen koruyucu ve destekleyici tedbirlerin uygulanması noktasında kurumların iş birliği ve sokakta çalışan, çalıştırılan çocuklara yönelik faaliyetlerin gündeme alındığı toplantıda konuşan Valimiz Vahdettin Özkan, toplum olarak yardıma ihtiyacı olan dezavantajlı gruplarla ilgili iyileştirme faaliyetleri yapmanın önemine değindi. Bu konuda ailelere, kamu kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına düşen görevleri hatırlattı. Ayrıca, kolluk birimleri, adli makamlar, milli eğitim, müftülük, akademik çevreler ve sivil toplum kuruluşları ile el birliğiyle çocukların muhafazası için çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

Vali Özkan, toplantının amacının çocukların korunması, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınması ve ihmal ve istismarlarının önlenmesi olduğunu belirtti. Bu çerçevede, toplantıya katılanların geçmişte alınan kararları ve uygulamaları değerlendirdiğini ve korunmaya muhtaç çocuklar için alınan destekleyici tedbirleri görüştüğünü ifade etti.

Toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından il genelinde çocuklara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar hakkında sunum yapıldı. Bu sunumda bir önceki toplantıda alınan kararların ve uygulamaların değerlendirilmesi yapıldı ve görüş ve öneriler alındı.

Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı başarıyla tamamlandı ve çocukların korunması ve esenliklerinin sağlanmasına yönelik önemli adımların atıldığı bir platform oldu.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir