7 Ekim 2024

Siirt’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

By haberyaz Tem10,2024

Siirt’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenlenecek. 15 Temmuz Darbe teşebbüsünün, milletin demokrasisine sahip çıkması şuuru ile yine milletçe engellendiğinden hareket ederek, bu şuurun canlı tutulması amacıyla ilimizde de Cumhurbaşkanlığımızın talimatları ve himayeleri ile 12 – 15 Temmuz 2024 tarihleri arasında ’15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ ilimizde çeşitli etkinliklere kutlanacak.

Program kapsamında, 12 Temmuz Cuma günü Şehit ve Gazilerimizin ruhuna Hacı Fethi Serin Camiinde Mevlid-i Şerif programı düzenlenecek.

15 Temmuz Pazartesi günü ise Garnizon Komutanlığı şehitliğinde saat: 11:00’de Şehit kabirleri ziyaret edilecek, Kuran-ı kerim okunarak, karanfil bırakılacak. Ayrıca aynı gün saat: 16:00’da Sayın Valimiz tarafından 15 Temmuz Gazisi Hasan Akyıldız ve ailesi ziyaret edilecektir.

Ana programın gerçekleştirileceği 15 Temmuz günü saat: 20:45’te Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsü önünden başlayarak Hz. Fakirullah (Güres) Caddesi boyunca mehteran takımı eşliğinde, kortej halinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanına “Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü” düzenlenecektir.

15 Temmuz akşam devam edecek program, saat:21:15 ‘te “15 Temmuz” temalı Resim ve Fotoğraf Sergisi gezilecek ve akabinde anı defteri imzalanacaktır.

Ana program saat 21:45’te saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayacak olup, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları, protokol konuşmaları ile devam edecek, 15 Temmuz ile ilgili Klip ve marşların izlenmesi, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletileri, Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Şiir dinletisi, ‘Mehteran Konseri’ 15 Temmuz Korusu Marş ve Türkü dinletisi ile devam edecek.

Mesajların okunması ile devam edecek programda selaların okunmasının ardından katılımcılara çeşitli ikramların ardından program sona erecek.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir