7 Ekim 2024

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Mersin Üniversitesi Hastanesinde MR Cihazı Açılış Törenine Katıldı

By haberyaz Tem10,2024

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Mersin Üniversitesi Hastanesinde hizmete alınan MR Cihazının açılış törenine katıldı. Açılış töreninde Vali Pehlivan, MR cihazının son teknoloji ürünü olduğunu belirterek sağlık alanındaki ilerlemelerden ve yatırımlardan bahsetti. Pehlivan, Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığının yatırım programları kapsamında yeni yatırımların devam ettiğini ve Mersin’in bu gelişmelerden faydalandığını ifade etti.

Vali Pehlivan, Mersin’de bulunan sağlık birimlerinin donanımlarının iyileştirilmesine yönelik projelerin hayata geçirildiğini ve vatandaşlara en iyi hizmetin sunulması için büyük bir çaba sarf edildiğini belirtti. Mersin Üniversite Hastanesinin 2014 yılında hizmete başladığını ve bugüne kadar binlerce vatandaşa hizmet verdiğini söyledi.

Vali Pehlivan, görüntülemenin tıbbi hizmetlerin yerine getirilmesinde çok önemli olduğunu vurguladı. Yeni MR cihazının yapay zeka destekli, son teknolojiye uygun ve ileri özelliklere sahip olduğunu belirterek daha etkin görüntüleme imkanı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca yakın zamanda hastaneye yeni bir tomografi cihazı kazandırılacağını da sözlerine ekledi.

Vali Pehlivan, açılış töreninde bulunanlara hastaların şifalarını diledi ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Ayrıca tüm yatırımların hayata geçirilmesinde destek olan Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı başta olmak üzere ilgili birimlere teşekkürlerini iletti.

Açılış programında, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar da bir konuşma gerçekleştirdi ve MR cihazı hakkında bilgiler verdi. Açılış töreninin ardından Vali Pehlivan, Radyoloji Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feramuz Demir Apaydın’dan bölüm ve yeni MR cihazı hakkında bilgiler aldı.

Açılış törenine Mersin Üniversitesi yetkilileri, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, AK Parti Mersin İl Başkanı Âdem Aldemir, Mersin Üniversitesi Başhekim ve akademisyenler katıldı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir