7 Ekim 2024

Vali Muammer Erol, Ordu’da Sağlık Tesisleri İncelemelerinde Bulundu

By haberyaz Tem10,2024

Vali Muammer Erol, Ordu İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yapılan ve devam eden tesis ve arazilerde incelemelerde bulundu. Vali Erol, İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Tüzün ve Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok ile birlikte ilk olarak Altınordu ilçesi Cumhuriyet mahallesinde bulunan Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti. Mahallede bulunan taşınmazın Müdürlük tarafından kullanılması için protokol yapıldığını belirten Dr. Tüzün, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri binasının yapımının Bakanlık tarafından planlandığını ifade etti. Vali Erol, sağlık çalışanlarına kolaylıklar diledi.

Kayabaşı mahallesinde bulunan Sağlık Evi’ni de ziyaret eden Vali Erol, İl Sağlık Müdürü Tüzün’den Sağlık Evi ile ilgili bilgi aldı. Kayabaşı Sağlık Evi’nin yapımının da 2025 yatırım programına teklif edildiğini belirten Dr. Tüzün, binanın bu program dahilinde tamamlanması planlandığını söyledi.

Eski İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası’nın yıkılarak yerine Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile yeni bir hizmet binası yapılacağı alanda da incelemelerde bulunan Vali Erol, bu projeler hakkında detaylı bilgi aldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Tüzün, yıkım işlemlerinin tamamlandığını ve yeni binaların inşaatının başladığını belirtti.

ODÜ Eğitim Araştırma Hastanesi yerleşkesinde yapılan 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Aile Sağlığı Merkezinin inşaatı hakkında bilgi alan Vali Erol, bu binaların tamamlandığında Eğitim Araştırma Hastanesi’nin poliklinik hizmetlerine geçici olarak kullanılacağını öğrendi.

Vali Erol, Millet Bahçesi projesi dahilinde yapılacak Aile Sağlığı Merkezi ve 112 İstasyonunun yapılacağı alanda da incelemelerde bulundu. Bu alanda yapılacak tesislerin ilgili ihtiyaçlara cevap vereceğini belirten Dr. Tüzün, Bakanlık tarafından yapımının planlandığını söyledi.

Son olarak Perşembe İlçesi’nde bulunan araziye yapılacak olan Perşembe İlçe Sağlık Müdürlüğü, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için proje çalışmalarının tamamlandığını ve inşaat sürecinin başlayacağını Vali Erol’a aktardı.

Vali Erol’un gerçekleştirdiği inceleme gezisi, Altınordu ilçesinin Güzelyalı mahallesindeki bir aile ziyaretiyle sona erdi. Aileye sağladıkları bağış için teşekkür eden Vali Erol, sağlık tesisleri incelemelerinin önemine vurgu yaptı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir