12 Ekim 2024

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Gebelere Bilgi ve Destek Sağlıyor

By haberyaz Tem9,2024

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı, gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemle ilgili bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak amacıyla Gebe Bilgilendirme Sınıfı Programı yürütüyor. Bu program sayesinde anne ve baba adayları normal doğum, ağrı yönetimi ve yeni roller hakkında bilgi ve beceri kazanıyor.

Gebelik ve doğum süreci fizyolojik bir süreç olduğu ve birçok fizyolojik ve psikolojik değişikliklerle birlikte geldiği açıklanan programda, gebelerin eş ve yakınlarının desteğinin önemi vurgulanıyor. Doğumun evrelerinden, doğum ağrısıyla baş etme yöntemlerine, gebelikte sorunlar ve tehlike işaretlerinden normal doğumun anne ve bebek açısından yararlarına kadar birçok konu ele alınıyor. Ayrıca lohusalık süreci, üreme sağlığı yöntemleri ve yenidoğan bakımı da programa dahil ediliyor.

Bu amaçla, Müdürlüğün bünyesinde görevli diyetisyen, fizyoterapist, psikolog ve ebelerden oluşan bir eğitimci kadrosuyla “Gebe Bilgilendirme Sınıfı Sağlık Personeli Eğitimi” düzenleniyor. Mayıs ayında gerçekleşen eğitimlere, Bartın Merkez Toplum Sağlığı Merkezi, Şehit Furkan YILMAZ Sağlıklı Hayat Merkezi ve İlçe Devlet Hastaneleri Gebe Bilgilendirme Sınıfı/Okulu Programı’nda görev alacak 12 sağlık personeli katıldı.

Bu programla, gebelerin bilinçli doğum yapmaları ve sağlıklı bir süreç geçirmeleri hedefleniyor. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, gebelere bu süreçte gerekli bilgi ve desteği sağlayarak sağlık personelinin de bu konuda eğitilmesini amaçlıyor.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir