8 Ekim 2024

Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

By haberyaz Tem9,2024

Valimiz Mustafa Yavuz başkanlığında, Haziran ayında emniyet ve jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olaylarına dair geniş katılımlı “Güvenlik Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi. Toplantıya Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Göç İdaresi İl Müdürü Osman Dorkaç, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü ve GAMER sorumlusu Emre Erakçaoğlu ile kolluk birimlerinin amir ve müdürleri katıldı.

Valimiz Mustafa Yavuz, açıklamasına; 2024 yılının ilk 6 ayını geride bıraktıklarını ifade ederek başladı. İlimizin huzuru, güvenliği ve esenliği için tüm kurumlarımızla birlikte var gücümüzle çalışacaklarını belirtti. Bu çalışmaları yaparken, ortak akılla hareket etmeye özen göstererek, bu şehir için sözü olan tüm hemşehrilerimize gönüllerini ve kapılarını her daim açık tutacaklarını söyledi.

Haziran ayı içerisinde ilimizde kolluk birimleri tarafından 33 planlı ve münferit operasyon yapıldığını belirten Valimiz Mustafa Yavuz, bu operasyonlar sonucunda, hakkında adli işlem yapılan 25 şahıs tutuklanırken; 18 şahsın adli kontrole tabi tutulduğunu ifade etti.

Ülkemizin ve şehrimizin huzuru ve güvenliği için Valiliğimizin koordinasyonunda, başta kolluk kuvvetlerimiz olmak üzere; tüm birimlerimizle vatandaşlarımızın emrinde ve hizmetinde olduklarını belirten Valimiz Mustafa Yavuz, Haziran ayında ilimizde kişilere karşı 361 olay meydana geldiğini ve bu olayların %98’inin aydınlatıldığını, mala karşı ise 89 olay meydana geldiğini ve bu olayların %84’ünün aydınlatıldığını ifade etti.

Haziran ayında ilimizde 24 hırsızlık ve 21 dolandırıcılık olayı meydana geldiğini söyleyen Valimiz Mustafa Yavuz, vatandaşlarımızın güvenliği, huzuru ve suç işlenmesinin önlenmesi için tüm birimlerimizle 24 saat sahada olmaya devam edeceklerini belirtti.

Göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadele çalışmaları kapsamında Haziran ayında, 28 düzensiz göçmen yakalandığını ve 21 şahıs hakkında sınır dışı işlemi yapıldığını belirten Valimiz Mustafa Yavuz, göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Kaçakçılık, organize suçlar ve mali suçlarla mücadele kapsamında Haziran ayında 10 operasyon yapıldığını ve bu operasyonlarda 5 şahsın yakalanarak adalete teslim edildiğini belirten Valimiz Mustafa Yavuz, suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.

Uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında, Haziran ayında 20 operasyon yapılarak; 27 şahsın adli mercilere teslim edildiğini, bu şahıslardan 6’sının çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandığını ifade eden Valimiz Mustafa Yavuz, uyuşturucuyla mücadeleye devam edileceğini vurguladı.

Siber suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında Haziran ayında 38 hesap hakkında işlem yapıldığını, adli mercilere teslim edilen 8 şahsın tutuklandığını belirten Valimiz Mustafa Yavuz, suçlularla mücadele çalışmalarının aralıksız devam edeceğini söyledi.

Arama ve yakalama kararı bulunan şahısların adalete teslim edilmesi konusunda emniyet ve jandarma teşkilatımıza teşekkür eden Valimiz Mustafa Yavuz, toplamda 160 şahsın yakalandığını ve 45’inin tutuklandığını belirtti.

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında Haziran ayında 71 olay meydana geldiğini, kadınlarımızın korunması adına alınan koruma ve tedbir kararı sayısının 68 olduğunu belirten Valimiz Mustafa Yavuz, kadına karşı şiddetle mücadeleye devam edileceğini ifade etti.

Trafik kazaları hakkında bilgi veren Valimiz Mustafa Yavuz, Haziran ayında toplam 96 trafik kazası meydana geldiğini, ölümlü trafik kazası olmadığını, yaralamalı trafik kazası sayısında %23,08 artış, maddi hasarlı trafik kazası sayısında ise %4,84 düşüş olduğunu belirtti. Trafik denetimlerinin devam edeceğini ifade etti.

Motosikletlerin karıştığı trafik kazası sayısında %8,11 azalma olduğunu söyleyen Valimiz Mustafa Yavuz, iş kazalarının sayısında da %7,08 azalma olduğunu belirtti.

Ruhsatsız silah ele geçirme, okul denetimi ve Kurban Bayramı süresince görev gücü hakkında bilgi veren Valimiz Mustafa Yavuz, bu konularda yapılan çalışmaların süreceğini belirtti.

Orman yangınları hakkında bilgi veren Valimiz Mustafa Yavuz, 10 adet orman yangınının çıktığını ancak büyümeden söndürüldüğünü ifade etti.

2024 yılında daha huzurlu ve güvenli bir Karabük için Valiliğimizin koordinesinde çalışacaklarını vurgulayan Valimiz Mustafa Yavuz, kolluk birimleri, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve Karabüklü hemşehrilerimizle el ele vererek bu hedefe ulaşacaklarını ifade etti.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir